Süreçler

Rakılarımızın üretiminde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden toplanan kuru/yaş üzümler ile en kaliteli Ege Bölgesi anasonunu kullanıyoruz.

Üretim kuru/yaş üzümlerin temizlenmesi ile başlar. Şıra haline getirilen kuru üzümler pastörize edildikten sonra; maya ile fermente edilir ve alkollü sıvı oluşumu gerçekleştirilir. Alkollu sıvı, kolonlu distilasyon ünitesinde distile edilerek suma haline getirilir. Stokalanan suma, bakır imbiklerde anason tohumu ile yeniden damıtılır.

Bakır imbiklerde fraksiyonel distilasyon sonunda elde edilen rakı (orta kısım) yüksek alkol dereceli olup ‘göbek’ adını alır. Bu kısım, doğal su kaynaklarından beslenen ve mineral dengesi ayarlanmış su ile içilecek alkol derecesine getirilir ve rakının tarifine göre tatlandırılır. Ürettiğimiz rakı markalarının kendine has bir reçetesi ve alkol derecesi vardır.

Bu aşamalarda havalandırma yapılarak rakının olgunlaşmasına katkıda bulunulur.